Omatoimitreenit

Lähdettiin koirien kanssa keskenämme hallille, jotta päästään treenaamaan Sheilan kanssa vähän siivekkeitä ja putkia ja Bellan kanssa keppejä ja kontakteja. Nappasin mukaan kaverin apukäsiksi ja sitten mentiin. Halli oli tyhjä ja päästiin valitsemaan kenttä.

Sheila oli ensin koska en tiennyt kauanko sen kanssa menee. Se ei maanantaina vielä mennyt kovinkaan mielellään putkeen ja varauduin siihen että menee kauankin aikaa että saan sen menemään kunnolla. Kun pääsimme kentälle, apukäsinä toimineen kaverini puhelin soi ja jäin hetkeksi kaksin koiran kanssa. Siirryin putken lähelle ja...Sheila sukelsi putkeen. Niinpä niin. Ei tarvinnut houkutella yhtään, ei itseasiassa edes näyttää että tuonne pitäisi mennä. Kiireellä kaivamaan lelua taskusta jotta ehtii palkata koiran kun se tulee ulos. Vielä muutama putki, suora ja käyrä, ei ongelmia. Vielä ei päästy siihen pisteeseen että se olisi mennyt putkeen kun minä liikun, eikä se ollut kyllä tavoitteenakaan. Sitä vain rupeaa ahnehtimaan kun näkee että toinen osaa. 

Putken jälkeen mentiin siivekkeitä. Apukädet toisen siivekeparin taakse ja pentu asemiin. Irti, juoksu siivekkeiden välistä ja kiinni leluun. Toimii!

Kolmantena, koska aikaa oli vielä niin paljon, käytiin ihan pikaisesti kepeillä. Pari kertaa namilla houkutellen (ja todeten taas kerran että nami ei ole se joka saa suurimman draivin päälle), sitten laitettiin verkot ja mentiin vain sen verran verkoilla että ne oli okei. Aluksi ei meinannut tulla kujaan, mutta hetken päästä ne oli jo ihan cool. Mahdollisimman vähän toistoja tähän jotta saa ensimmäisen tutustumisen mutta ei ehdi vielä ajattelemaan. Tuo koira on kova tyttö ajattelemaan. Ensimmäisellä kerralla menee täysillä, toisella alkaa kysymään että "heeetkonen, mikäs tämä oikein olikaan?" eikä välttämättä menekään. 

Bellan kanssa otettiin sitä puomia. Puomin lopussa apukäsi antoi namialustalle nameja jos B pysähtyi 2on2off -asentoon. Ei ongelmia tässä. Keppejä en ottanut erikseen mutta tehtiin valmiina kentällä olevaa rataa ja sitä kautta keppejä. Sopivasti kepeille tulo oli niin että minä olin sillä vaikeammalla puolella. Puomille ei pysähtynyt ilman apukättä mutta se oli odotettavissakin.

Seuraaviin omatoimitreeneihin enemmän suunnitelmallisuutta eikä sellaista "mitäs seuraavaksi tehtäisiin?" Jostain pitäisi saada se laatikko jolla pennulle saisi opetettua 2on2offia. Jos ei muualta löydy niin teen itse kotona.






Kommentit

Suositut tekstit