Suomalainen luonne

Ekaksi kiukuttelua. Tää Blogger poistaa tekstejä, lähinnä luonnoksia. Kirjoitin viime tiistain treeneistä pitkän tekstin ja nyt sitä ei löydy mistään. Perrrhonen sentään! Siinä oli oivaltavaa ja syväluotaavaa pohdintaa siitä miksi olen tollo. Siinähän sitten arvailette kun en sitä teille kerro, nih. Älkää menettäkö yöunianne.

Minulta kysyttiin tänään jääkö Sheila miettimään kun tehdään temppuja. Piti oikein pysähtyä pohtimaan tätä kysymystä. Sheila on pohtivainen eläin. Jos sille antaa yksinkertaisenkin käskyn, se toteuttaa sen kerran, istuu alas ja näyttää siltä kuin miettisi koko maailman ongelmia samalla kertaa. Mitä tässä asiassa oikeastaan haetaan? Kuin se yrittäisi ratkaista ajattelemalla ongelmaa, oli sitä oikeasti olemassa tai ei. Sillä ei oikeastaan ole merkitystä tietääkö se mitä sen pitää tehdä, sillä se voi hyvinkin alkaa miettimään sitä, voisiko kyseisen asian tehdä jotenkin toisella tavalla. Joten kyllä, Sheila pysähtyy, pohtii, miettii, ajattelee ja ratkaisee. Tämä suuri ajattelija miettii sahanpurut sauhuten tätä ongelmaa ja vähän seuraavaakin, mutta unohtaa kaiken sauhuamisen jos jostain löytyy hurjan kiva leikki.

Tänään tätä suurta ajattelijaa saatiin seurata putkella. Enää ei kaahotettu lujaa putkeen vaan nyt Sheila kysyi "miksi?" Saatiin sitten neuvoksi se että on ihan okei nostattaa koiran virettä kentällä ja palkita sitä oikeasta vireestä.

Agilityyn liittyen, ollaan treenailtu vähän suuntakäskyjä. Vasen ja suora alkaa menemään, oikea on vielä hakusessa koska sitä ollaan treenailtu vähemmän. Pitäähän mun nyt täällä julkisesti häpäistä itseni kun kerran oikeen viteolle otettiin.


Saatiin kivoja vinkkejä miten päästään tästä eteenpäin ja seuraavaksi pitäisi sitten mm. lisätä etäisyyttä esteeseen. Onnistuu.

Samalla treenikerralla kokeiltiin muistuuko mitään mieleen sellaisesta haamukäskystä kuin "sivu". On se joskus sen kuullut. Mutta kesäkuuma ja edellisen treenin jälkeinen väsymys kostautui ja liikkeet jäivät laiskoiksi ja lötköiksi. Mut hei ei se meitä kaada. Ensi kerralla vähemmän juttuja jotta jaksaa tehdä lisää juttuja. Vähemmän on enemmän.



Aina vähän miettii noita videoita julkistaessa että eihän me oikeasti osata mitään ja ei me kai ees treenata oikein. Varsinkin kun tuo jälkimmäinen video ei todellakaan ole täydellinen ja ihanteiden mukainen. No ei kai jos ei kumpikaan ihan täysin osata. Opetellaan yhdessä. Ei mua oikeasti yhtään hävetä noita näyttää mutta perus suomalainen luonne pistää kursailemaan ja vähättelemään. Joo joo tiedetään, pentu ja silleen. Ja ei tartte olla täydellinen ja silleen. Hittooks edes mietin täydellisiä jos en oikeasti tiedä mitä se on ja silleen. Yritän parantaa tapani. Hitto mehän osataan vielä!

Loppukevennyksenä kesäistä pulikointia.

 

Kommentit

Suositut tekstit